17.04.2017 23:00

Arsenal boekt kleine zege in Middlesbrough

Arsenal heeft maandagavond in de Premier League moeizaam de uitwedstrijd tegen Middlesbrough gewonnen. De Londense ploeg zegevierde in het Riverside Stadium met 2-1.

Mesut Özil maakte in de 71e minuut namens de bezoekers het winnende doelpunt. Zijn ploeggenoot Alexis Sánchez opende vlak voor de rust de score. Alvaro Negredo maakte in de vijftigste minuut nog de gelijkmaker. Door de benauwde zege kwam Arsenal in punten op gelijke hoogte met nummer zeven Everton, dat echter wel twee duels meer speelde. De achterstand op nummer vijf Manchester United bedraagt drie punten.

Middlesbrough, dat in 2017 nog geen competitiewedstrijd won, bleef negentiende. De ploeg van basisspeler Marten de Roon, die in de 79e minuut werd gewisseld, kan alleen met een geweldige eindsprint nog ontsnappen aan degradatie.