18.04.2017 19:40

Update: Feldhahn (30) op de tribune tegen Real

Nicolas Feldhahn (30 jaar) zit voor de eerste keer in de wedstrijdselectie van Bayern München. Kan hij zijn debuut maken? Hier is hij bezig aan de warming-up tegen Bayer Leverkusen. (12-04-2017)
Nicolas Feldhahn (30 jaar) zit voor de eerste keer in de wedstrijdselectie van Bayern München. Kan hij zijn debuut maken? Hier is hij bezig aan de warming-up tegen Bayer Leverkusen. (12-04-2017)

Nog nooit speelde Nicolas Feldhahn een officiële wedstrijd voor Bayern München, maar de dertigjarige Duitse verdediger kan vanavond tegen Real Madrid zijn Champions League-debuut maken. Hoger dan een wedstrijd op het Duitse tweede niveau speelde hij niet.

Afgelopen weekend tegen Bayer Leverkusen zat hij voor de eerste keer op de bank, maar invallen deed hij niet. Voor het duel met Real Madrid is hij wederom door Carlo Ancelotti bij de selectie van Der Rekordmeister gehaald, in verband met defensieve onderbezetting. Feldhahn is normaliter speler van Bayern München II, uitkomend in de Regionalliga Bayern, het vierde niveau van Duitsland.

Tegen Bayer waren Mats Hummels en Jérôme Boateng afwezig en tegen Real Madrid is Javi Martínez geschorst. Echter zijn Hummels en Boateng weer van de partij en dus lijkt een basisdebuut uitgesloten voor Feldhahn. Verder kan de Italiaanse oefenmeester in geval van nood ook David Alaba en middenvelder Joshua Kimmich in het centrum van de verdediging posteren.

2. Bundesliga
Feldhahn komt momenteel dus uit op het vierde niveau van Duitsland. Dat is het niet het hoogste niveau wat hij ooit heeft bereikt, want tussen 2005 en 2008 speelde hij drie seizoenen op het tweede niveau namens SpVgg Unterhaching en Erzgebirge Aue. Inmiddels komt Feldhahn sinds begin vorig seizoen uit voor het amateurteam van Bayern München en speelde hij in totaal 41 duels in de Regionalliga Bayern.

Update 18-04-2017, 19:40u
Feldhahn is door Ancelotti toch buiten de wedstrijdselectie gelaten. De dertigjarige Duitser zit op de tribune en zal dus niet zijn debuut maken voor de Duitse grootmacht. Naast hem op de tribune zit het Portugese wonderkind Renato Sanches.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner