18.04.2017 19:11

Leicester verloor vijf van zes duels zonder Huth

Robert Huth zal vanavond namens Leicester City niet in actie komen tegen Atlético Madrid voor de return van de kwartfinale in de Champions League. In de heenwedstrijd pakte hij na een klein uur spelen een gele kaart en daarom is Huth geschorst voor de return.

Dat zal een pijnlijk gemis zijn voor de Engelsen, want zonder Huth verloor de ploeg vrijwel alles. De Duitse mandekker miste dit seizoen zes wedstrijden. Vijf van die duels verloor Leicester City, dus zal men met knikkende knieën aantreden tegen de Spanjaarden. Zo speelde de mandekker niet in de vijfde ronde van de FA Cup, waarin Leicester City met 1-0 verloor van Millwall. Ook in de League Cup ontbrak hij en dus verloor de ploeg van Claudio Ranieri met met 2-4 na verlenging van Chelsea. Tegen FC Porto (5-0 verlies) deed hij eveneens niet mee.

De eerste wedstrijd van dit seizoen in de Premier League was tegen Hull City. The Tigers wonnen die wedstrijd met 2-1, mede wegens de afwezigheid van Robert Huth. Ook tegen Everton (0-2 nederlaag) ontbrak de Duitser. De ploeg van Craig Shakespeare moet in het King Power Stadium een 1-0 achterstand zien weg te poetsen om de halve finale van het miljardenbal te bereiken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner