19.04.2017 10:26

Ronaldo: "Vraag om einde van fluitconcerten"

Cristiano Ronaldo vertolkte een heldenrol in het tweeluik tussen Real Madrid en Bayern München. Beide wedstrijden werden gewonnen door de Madrilenen (4-2 en 1-2) en Ronaldo schoot met vijf treffers zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de halve finales van de Champions League.

De Portugees speelt sinds 2009 voor Real Madrid, waar hij jaarlijks een duizelingwekkend aantal doelpunten maakte. Dit seizoen is het nog wat magertjes. Met negentien competitiedoelpunten en zeven doelpunten in de Champions League draait de 32-jarige Ronaldo nog altijd een goed seizoen, maar de fans van Real Madrid zijn beter gewend. Gevolg is dat Ronaldo in het Santiago Bernabéu geregeld fluitconcerten over zich heen krijgt.

Na zijn allesbeslissende rol in de kwartfinale van de Champions League hoopt hij dat het voorbij is. "Ik vraag alleen maar dat ik niet meer word uitgefloten in Estadio Santiago Bernabéu. Ik probeer elke wedstrijd alles te geven en ook als ik niet scoor, hoop ik het team te helpen", aldus Ronaldo tegenover Antena 3.

Ook trainer Zinédine Zidane hoopt dat de houding van de kritische fans zal veranderen. "Ze zullen hem misschien nu niet meer uitjouwen. Dit is het Bernabéu en dit soort dingen kunnen soms gebeuren. Hij is relaxed en laat op het veld zien wat hij kan. Ronaldo heeft drie goals gescoord en de fans zullen dankbaar zijn voor wat hij heeft gedaan", zegt de Franse trainer op de clubsite.

Ondanks het veelbesproken optreden van scheidsrechter Viktor Kassai, vond Ronaldo wel dat Real Madrid de verdiende winnaar is van het tweeluik. "Natuurlijk was Real Madrid de betere ploeg. Het is niet makkelijk om zes goals te maken tegen een ploeg als Bayern en we verdienden het om door te gaan naar de halve finales. Ik ben blij met drie doelpunten, maar het hele team was briljant."

Toch had De Koninklijke wel een verlenging nodig om de taaie Duitsers van zich af te schudden. In München zette Real een uitstekend resultaat neer, maar dat werd in Madrid weer gelijk getrokken. "We wisten dat we een goede wedstrijd moesten spelen, want Bayern kan op elk moment en overal scoren. Ze lieten zien een geweldige ploeg te zijn, maar Real Madrid is Real Madrid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner