19.04.2017 14:51

Ajax maakt indruk op oud-Ajacied De Jong

Siem de Jong krijgt speelminuten tijdens de competitiewedstrijd ADO Den Haag - PSV (15-04-2017).
Siem de Jong krijgt speelminuten tijdens de competitiewedstrijd ADO Den Haag - PSV (15-04-2017).

Ajax is bezig aan een sterke reeks en de Amsterdammers hebben indruk gemaakt op oud-speler Siem de Jong. Aankomend weekend neemt De Jong het met PSV in eigen huis op tegen Ajax.

"Ajax maakt een goede en frisse indruk", vertelt De Jong, die 2007 en 2014 zijn wedstrijden speelde voor Ajax, aan Voetbal International. "Ze spelen als een hecht team en zetten goed druk op hun tegenstanders. Eerder in het seizoen waren ook zij wisselvallig, maar over het algemeen ziet het er goed uit. Wij moeten zorgen dat we daar zondag iets goeds tegenover zetten. We kunnen niet blijven hangen in ons klotegevoel na het gelijkspel in Den Haag. We willen ons publiek zondag een mooie middag bieden en sowieso onze laatste drie wedstrijden winnend afsluiten."

Tijdens de wedstrijd in de Amsterdam ArenA (1-1) speelde De Jong voor het eerst tegen zijn oude club en was hij gelijk belangrijk met een treffer. "Deze keer zal het anders zijn dan de eerste keer. Toen was spelen tegen Ajax nieuw voor me en het was ook nog eens in de ArenA. Maar het blijft voor mij een speciale wedstrijd. Zonder dat het mijn instelling zal beïnvloeden. Ik heb mooie jaren gehad bij Ajax, maar als ik op het veld sta, wil ik gewoon laten zien wat ik kan. Dan geef ik honderd procent en wil ik per se winnen. Wie de tegenstander ook mag zijn."

PSV leek lang mee te strijden om de titel, maar tegen Feyenoord (2-1 nederlaag) ging het fout. "Na de winterstop is ons verlies in de topper tegen Feyenoord, twee maanden geleden, cruciaal geweest. Juist op het moment dat wij het hadden kunnen omkeren, was Feyenoord sterker dan wij. Twee weken geleden kwam daar het gelijkspel bij FC Twente overheen. Dat was echt een keiharde klap. Na afloop spatte de woede ervan af bij ons. Over het hele seizoen genomen hebben we te vaak onnodig puntenverlies geleden. In wedstrijden waarin we genoeg kansen kregen om de overwinning te grijpen. Dat breekt ons nu op", aldus De Jong.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner