19.04.2017 19:40

Bosz zet Dolberg en Traoré even in wachtkamer

Kasper Dolberg (l.) maakt zijn derde van de middag en zet Ajax op 3-0 tegen NEC. (20-11-2016)
Kasper Dolberg (l.) maakt zijn derde van de middag en zet Ajax op 3-0 tegen NEC. (20-11-2016)

Hij is er zelf al uit, maar Peter Bosz vertelt nog niet wie er donderdagavond in Gelsenkirchen in de spits staat bij Ajax. Bertrand Traoré maakt de laatste weken een goede indruk als diepste aanvaller, maar de van een blessure teruggekeerde Kasper Dolberg is eigenlijk de eerste spits van de Amsterdammers.

Het is ongetwijfeld geen eenvoudige beslissing geweest voor Bosz. Dolberg beleeft een uitstekend debuutseizoen en maakte negentien doelpunten in 41 wedstrijden; een keurig aantal voor een spits van slechts negentien jaar. Bertrand Traoré kreeg door een blessure van Dolberg een kans in de punt van de aanval en speelde in de eerste ontmoeting Schalke 04 (2-0) zijn beste wedstrijd tot nu toe.

Dolberg speelde het afgelopen weekend negentig minuten tegen sc Heerenveen (5-1). "Dolberg is fit na zijn blessure. Maar hij moest zondag wel een hele wedstrijd spelen en dat was eigenlijk niet de bedoeling", geeft Bosz op de persconferentie daags voor de return tegen Schalke 04 aan. Kiest Bosz voor Dolberg als spits, dan kan Traoré ook als rechtsbuiten worden opgesteld. "Maar ik vind dat hij het in de spits beter heeft gedaan", besluit de trainer van Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner