19.04.2017 20:18

Behoorlijke vertraging spelersbus Dortmund

De return in de kwartfinales van de Champions League tussen AS Monaco en Borussia Dortmund begint woensdag vijf minuten later dan gepland. De politie gaf pas na twintig minuten het sein dat de spelersbus van Borussia Dortmund van het hotel naar het stadion van Monaco kon vertrekken.

Door die vertraging, arriveert Dortmund pas laat bij het stadion. Om toch een goede voorbereiding op het duel te doen, krijgt het team van trainer Thomas Tuchel vijf minuten extra tijd.

Vorige week was de spelersbus van Dortmund in eigen stad doelwit van een aanslag. De Spaanse verdediger Marc Bartra liep daarbij verwondingen op. De wedstrijd werd toen met een dag uitgesteld. De extra veiligheidsmaatregelen die sindsdien zijn genomen, zorgden woensdag bij de return in Monaco vermoedelijk voor de vertraging.

Het oponthoud en de vele agenten in en rond de bus haalden Dortmund uit de concentratie, zei Tuchel bij Sky. "Dit voelde niet goed aan. Niemand dacht meer aan voetbal op dat moment", doelde hij op de angst die in de ploeg zit na de gebeurtenissen van vorige week.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner