20.04.2017 14:23

Nieuwe hoofdsponsor Eredivisie wordt KPN

Eredivisie bal aan de start van wedstrijd. Bron: Pro Shots / Kay Int Veen
Eredivisie bal aan de start van wedstrijd. Bron: Pro Shots / Kay Int Veen

KPN zet de sponsoring van de Eredivisie in een hogere versnelling. Het telecombedrijf is vanaf de komende voetbaljaargang (2017/2018) voor in ieder geval vier jaar hoofdsponsor van de Eredivisie.

KPN was al sinds 2014 een zogeheten official partner van de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie. De samenwerking wordt nu dus uitgebreid tot het niveau van hoofdsponsor, meldde het bedrijf donderdag. De Eredivisie zal niet de naam krijgen van de hoofdsponsor.

Het telecombedrijf en bestuur van de Eredivisie zijn erg tevreden met de nieuwe deal en hoopt na een goede samenwerking ook een mooie toekomst aan te gaan. “KPN en de Eredivisie hebben een heden, verleden en met deze stap vooral ook een veelbelovende toekomst met elkaar. KPN brengt net als de Eredivisie mensen met elkaar in verbinding. We vinden het daarom geweldig dat KPN de komende vier jaar vol overtuiging kiest voor de kracht van het Eredivisie voetbal en de clubs, het grootste marketingplatform van Nederland”, laat Alex Tielbeke, commercieel directeur Eredivisie Media & Marketing op de website weten.

De Eredivisie wilt met ingang van het volgende seizoen maar twee sponsoren hebben en naast hoofdsponsor KPN is daar ook nog Maatschappelijk Partner Vriendenloterij.

Bron: ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner