21.04.2017 08:41

Eerste thuisduel Bastia is op neutraal terrein

Bastia moet het eerstvolgende thuisduel in de Franse Ligue 1 zonder toeschouwers en op neutraal terrein afwerken. Dat is de eerste maatregel van de Franse competitiebestuurders na de ongeregeldheden van afgelopen zondag rond het duel met Olympique Lyon.

Spelers van de bezoekende club, onder wie Memphis Depay, werden tijdens de warming-up aangevallen door een groep fans van Bastia. Pas in de kleedkamer waren de voetballers van Lyon veilig. Het duel begon met vertraging, en werd in de rust gestaakt toen het wederom misging. Bastia liet dinsdag al weten dat de supporters die betrokken waren bij de ongeregeldheden van zondag een stadionverbod voor het leven krijgen.

De disciplinaire commissie van Ligue 1 meldde dat het stadion Armand-Cesari "met het oog op de ernst van de ongeregeldheden" voorlopig niet gebruikt mag worden en dat Bastia's eerstvolgende thuiswedstrijd "op neutraal terrein met gesloten deuren" wordt afgewerkt. Ook mag de club voorlopig geen fans meer meenemen naar uitwedstrijden.

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner