21.04.2017 10:23

'Russische aanslagpleger Dortmund opgepakt'

Volgens Duitse media is er een verdachte aangehouden als gevolg van het onderzoek naar de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Het zou gaan om een Russische crimineel, Sergei V. 

Bild meldt dat de Rus vrijdagochtend is aangehouden door speciale eenheden, die hem arresteerden voordat hij bij zijn kantoor in Tubingen kon komen. Vervolgens ging de politie bezig met het doorzoeken van de woning van de verdachte, die mogelijk om financiële redenen zijn daad heeft verricht. De Rus speculeerde namelijk volgens Duitse media op een flinke koersdaling van de aandelen van Borussia Dortmund.

Sergei V. verbleef in de dagen voorafgaand aan het duel met AS Monaco in een hotel in Dortmund en vroeg om een speciale kamer met uitzicht op de straat waar de explosies plaatsvonden. De politie heeft op basis van het IP-adres te weten achterhalen dat de crimineel aandelen kocht vanuit hotel L'Arrivée.

De spelersbus van Dortmund werd voor het Champions League-duel tegen AS Monaco belaagd door flinke explosies. Daarbij liep de Spaanse verdediger Marc Bartra een blessure op, nadat hij door glasscherven werd verwond. Hieraan moest hij geopereerd worden en de wedstrijd werd met een dag verzet.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner