21.04.2017 10:57

Dortmund dankbaar voor hard werk van politie

Borussia Dortmund heeft vrijdag de betrokken autoriteiten bedankt voor het geleverde werk rond de aanhouding van een verdachte van de aanslag op de spelersbus van vorige week. "Het onderzoek is bijzonder intensief en onder hoge druk gevoerd."

"We zijn enorm dankbaar dat de verdachte van deze aanslag is aangehouden", aldus directeur Hans-Joachim Watzke op de website van de Duitse voetbalclub Op 11 april ontploften drie explosieven in de nabijheid van de voorbijrijdende spelersbus van Borussia, die op weg was naar het stadion voor het duel uit de Champions League met AS Monaco. De Spaanse verdediger Marc Bartra raakte daardoor gewond. De wedstrijd werd een dag uitgesteld. De opgepakte man zou met zijn daad de aandelenkoers van de club hebben willen beïnvloeden om daarmee een forse winst te boeken.

Namens het elftal sprak aanvoerder Marcel Schmelzer de hoop uit dat de achtergronden van de aanslag duidelijk wordt. "Voor iedereen die in de bus zat zou dat het verwerkingsproces verlichten", aldus Schmelzer.

ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner