21.04.2017 12:07

Buitenlandse media loven veerkracht van Ajax

Na de heenwedstrijd tegen Schalke 04 waren er vooral lovende kritieken over het spel. De verhalen na de return waren anders gestemd, maar toch was er lof. Ditmaal over de mentale weerbaarheid van de ploeg van Peter Bosz.

"De EL-droom van Ajax leek voorbij, maar dat was zonder Viergever gerekend. De centrale verdediger trapte Ajax richting halve finale. In de allerlaatste minuut prikte Younes er zelfs nog eentje bij: 3-2. Voor de Amsterdammers is het de eerste Europese halve finale in twintig jaar tijd", schreef Het Laatste Nieuws. 

La Gazzetta dello Sport vond vooral de prestatie van Schalke 04 matig. "Wat een aanfluiting voor de Duitsers. Schalke deed veel goed, tot de climax. Viergever liet de Nederlanders juichen. En de uitstekende Younes maakte in de slotminuut van de verlenging zelfs de tweede Ajax-treffer. Heel erg knap."

In Engeland benadrukte The Sun dat de Amsterdammers lang moesten wachten op een halve finale. "Het is de eerste keer in twintig jaar dat de Nederlandse club de halve finale bereikt in een Europees toernooi. Een mooie beloning voor een schitterende battle tussen twee teams die écht wilden. De goals in de verlenging waren doorslaggevend voor Ajax."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner