22.04.2017 20:32

Gebrek aan scorend vermogen breekt NEC op

NEC Nijmegen zit dieper in de degradatiezorgen na het 0-1 verlies tegen andere laagvlieger SBV Excelsior. Het viel op dat NEC ontzettend veel moeite had om aanvallend gevaarlijk te worden. Dit was niet alleen zaterdagavond het geval, want in de afgelopen zeven wedstrijden wisten de Nijmegenaren slechts twee doelpunten te maken.

Die twee goals werden beide gemaakt door Ferdi Kadıoğlu. Opvallend was dat hij dit deed na de rust. Op deze zaterdagavond tegen Excelsior kon Kadıoğlu niet scoren in de eerste helft, omdat hij op de bank zat. Zijn ploegmakkers konden in het eerste bedrijf ook niet gevaarlijk worden. De grootste kans was voor Henrico Drost, die van dichtbij uit een corner net naast kopte.

De tweede helft was qua voetbal ook alles behalve een spektakel. Toch wist Excelsior op voorsprong te komen. Khalid Karami gaf een prachtige lange bal op Mike van Duinen, wiens kopbal achter Joris Delle verdwijnde. Direct na de goal greep coach Peter Hyballa in met twee wissels. Een van hen was Kadıoğlu. Zelfs hij kon het de achterstand niet ombuigen in het voordeel van NEC.

NEC blijft door de nederlaag zeventiende op de ranglijst en samen met Willem II de op één minst scorende ploeg van de Nederlandse competitie. Van de in totaal 28 treffers werden er dertien gemaakt door aanvallers. Van die aanvallers kregen Jay-Roy Grot, Arnaut Groeneveld, Kévin Mayi en Jordan Larsson zaterdagavond een kans, maar Warner Hahn wisten ze niet te verschalken.

Door: Justin Polman