22.04.2017 21:52

Heracles wint eerste keer uit op kunstgras

Heracles Almelo heeft de Overijsselse derby in Zwolle met 2-1 van PEC gewonnen. Samuel Armenteros scoorde namens de Heraclieden beide doelpunten. Ted van de Pavert vond namens PEC het net. Voor Heracles is het de eerste overwinning in een uitwedstrijd op kunstgras dit seizoen.

Als 'kunstgrasploeg' nog niet succesvol in uitwedstrijden op kunstgras
Heracles Almelo speelt in eigen stadion op kunstgras en moest in Zwolle ook weer tegen een ploeg aantreden die op kunstgras speelt. In de uitwedstrijden dit seizoen op kunstgras gaat het de ploeg van John Stegeman niet goed af. Bij Roda JC en ADO Den Haag werd het in beide wedstrijden 1-1. Bij Excelsior en Sparta werd er met 3-1 verloren. In de eerste ronde van de KNVB Beker moest er ook een uitwedstrijd op kunstgras worden gespeeld. Er moest een verlening aan te pas komen om de Tweede divisieclub Excelsior Maassluis uit te schakelen. De overwinning op PEC is voor Heracles de eerste uitoverwinning op kunstgras van dit Eredivisie-seizoen.

Aftastende eerste helft
Het begin van de wedstrijd was afwachtend. Heracles was voetballend sterker, maar PEC kreeg de betere kansjes. Zo was er in de beginfase van de wedstrijd een kans voor Nicolai Brock-Madsen door een foutieve terugspeelbal van Thomas Bruns. Ook Queensy Menig kreeg in de eerste helft nog een goede mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet goed. Verder waren er geen echte grote mogelijkheden in de eerste helft.

Spannend slot van de wedstrijd
In de 55e minuut scoorde Samuel Armenteros de openingstreffer na een mooie actie van Kristoffer Peterson. Peterson speelde zijn tegenstander uit en gaf de bal laag voor die Armenteros binnen kon tikken. In de tachtigste minuut zorgde Armenteros met zijn achttiende doelpunt voor de 0-2. Brahim Darri gaf de bal aan de vrijstaande Armenteros die makkelijk binnen kon schuiven. Samuel Armenteros speelde vandaag voor de vierde keer een competitiewedstrijd tegen Zwolle. Hij scoorde in ieder duel minstens één keer. In totaal heeft hij nu vijfmaal het net gevonden in zijn carrière tegen Zwolle. Vijf minuten voor tijd werd Ted van de Pavert binnen de lijnen gebracht bij PEC. Van de Pavert bracht de spanning terug in de wedstrijd doordat hij in zijn eerste balcontact de bal uit een hoekschop van Django Warmerdam binnenkopte. Daarna ging PEC 1-op-1 spelen achterin. Heracles kon alleen nog maar tegenhouden doordat PEC voortdurend in de aanval was. In de laatste seconden van de blessuretijd was er nog een flipperkast in het strafschopgebied van de Heraclieden. Uiteindelijk schoot Ryan Thomas net naast en toen was deze Overijsselse derby voorbij.

PEC is hierdoor nog steeds niet zeker van lijfsbehoud en Heracles speelt nog steeds mee om de plaatsen voor de play-offs door deze eerste uitoverwinning op kunstgras van dit Eredivisie-seizoen.

Door: Tom Verschoor