22.04.2017 23:32

Dost en Sporting verspelen winst op Benfica

Bas Dost heeft zaterdag met Sporting Portugal in de topper tegen Benfica genoegen moeten nemen met een punt. De thuisclub stond in het eigen Estádio José Alvalade lang op voorsprong dankzij een benutte strafschop van aanvoerder Adrien Silva, nadat Dost onderuit was gehaald.

In de 66e minuut kwam koploper Benfica echter op gelijke hoogte via een prachtige vrije trap van de Zweedse verdediger Victor Lindelöf (1-1). Dost versierde al in de vierde minuut een penalty. Hij was attent toen de Braziliaanse doelman Ederson de bal iets te ver van zijn voet liet springen en werd vervolgens onderuit gehaald door de sluitpost van Benfica. Silva schoot raak vanaf elf meter.

Dost kreeg kort na rust een flinke kans op zijn 29e treffer van het seizoen, maar de topschutter van de Portugese competitie raakte de bal niet goed. Lindelöf voorkwam daarna dat Sporting weer een beetje kon aanhaken in de strijd om de titel. Dankzij het gelijkspel behoudt Benfica vier wedstrijden voor het einde van de competitie een voorsprong van acht punten op de stadgenoot.