23.04.2017 23:49

Kanté Speler van het Jaar, Alli grootste talent

N'Golo Kanté is door de Engelse spelersvakbond (PFA) verkozen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De middenvelder werd onder meer boven Eden Hazard verkozen. Dele Alli werd voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Kanté is na Eric Cantona (1994), David Ginola (1999) en Thierry Henry (2003 en 2004) de vierde Fransman die de prijs van beste speler van de Premier League in de wacht sleept. Naast ploeggenoot Eden Hazard waren ook Zlatan Ibrahimović (Manchester United), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Romelu Lukaku (Everton) en Alexis Sánchez (Arsenal) in de race voor de prestigieuze prijs. 

"Het betekent heel veel voor me dat ik Speler van Jaar ben geworden. Het is een mooie beloning voor mijn prestaties. Het is een hele grote eer", laat de middenvelder weten tijdens de uitreiking. Kanté, vorig seizoen met Leicester City kampioen geworden, is met Chelsea hard op weg om de titel opnieuw te winnen. "We moeten nog een paar wedstrijden, maar we gaan er alles aan doen om de titel te pakken." 

Dele Alli
Lukaku en Kane waren ook in de race voor Talent van het Jaar, evenals Michael Keane (Burnley), Jordan Pickford (Sunderland) en Leroy Sané (Manchester City). De prijs ging echter naar Alli, die voor het tweede jaar op rij deze eretitel in ontvangst mocht nemen. "Ik ben heel trots, het is een grote eer voor mij om deze prijs wederom te winnen", stelde de Spurs-speler.

David Beckham
Voor zijn verdiensten voor het Engelse voetbal heeft Beckham de Merit Award gewonnen. De oud-middenvelder speelde in zijn carrière 115 interlands voor Engeland en scoorde daarin 17 keer. Beckham, in zijn loopbaan gezegend met een fluwelen traptechniek, is onderscheiden nadat Ryan Giggs de prijs vorig jaar kreeg. Steven Gerrard en Frank Lampard ontvingen de eretitel in 2015.

"Het is een geweldige eer. Ik ben gezegend dat ik een lange carrière mocht hebben, ondanks dat ik nu al een paar jaar geleden ben gestopt. Maar het is heel speciaal om op deze manier onderscheiden te worden", stelde Beckham, die ook mooie woorden over had voor Kanté. "Hij is een speciale speler. Waarom ik zoveel van hem houd is omdat hij het spel op een onderdanige manier weet in te vullen. Hij werkt zo ongelooflijk hard en heeft een geweldige persoonlijkheid." 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner