25.04.2017 15:14

Bale maand uitgeschakeld door kuitblessure

Real Madrid heeft laten weten dat Gareth Bale voor een maand is uitgeschakeld vanwege een kuitblessure. Deze blessure liep hij op in de 'Clásico' tegen Barcelona afgelopen zondag. In de 39e minuut moest Bale het veld al verlaten in de wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 door de Catalanen werd gewonnen.

Bale mist door deze blessure nu ook de twee wedstrijden in de halve finale van de Champions League tegen stadsgenoot Atlético Madrid. Coach Zinédine Zidane werd bekritiseerd door het opstellen van de man uit Wales. Bale was voor de 'Clásico' namelijk ook al acht dagen aan de kant vanwege problemen aan de kuit. Zidane geeft aan dat hij nog steeds achter zijn beslissing staat om Bale op te stellen. "Hij zei dat hij oké was en zin had om te spelen. Ik zou achteraf gezien dezelfde keuze hebben gemaakt" vertelt Zidane tegen Sky Sports. "Ik vind het heel vervelend voor hem, omdat hij aangaf zich goed voelde en enthousiast was om te spelen", zegt Zidane ten slotte. 

Bale speelde zondag zijn honderdste wedstrijd in de Primera División. In die honderd wedstrijden scoorde hij in totaal 54 keer.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner