25.04.2017 16:07

Nacompetitie Jupiler League 2016/2017

Het einde van het seizoen nadert en dat betekent dat de nacompetitie weer voor de deur staat. Deze nacompetitie brengt enkele beperkingen met zich mee. Zo kunnen de beloftenteams van Ajax, PSV en FC Utrecht niet deelnemen aan de play-offs en ook mag Achilles '29 (geen proflicentie) niet deelnemen aan de play-offs. Deze teams zouden wel kunnen degraderen.

Eerste ronde: 8 en 12 mei
De eerste ronde van de nacompetitie zal worden gespeeld op 8 en 12 mei. In de eerste ronde nemen de vier periodekampioenen van de Jupiler League het tegen elkaar op in een dubbele ontmoeting. Er wordt geloot wie er tegen elkaar spelen. 

Halve finales: 19 en 22 mei
De halve finales van de nacompetitie staan gepland op 19 en 22 mei. Hier stromen de nummers zestien en zeventien uit de Eredivisie in. Deze Eredivisieploegen nemen het op tegen de twee winnaars uit de eerste ronde van de nacompetitie. De nummers twee tot en met vijf uit de Jupiler League stromen ook in deze ronde in. De nummer twee speelt tegen de nummer vijf en de nummer drie tegen de nummer vier. Mocht er bij de eindklassering een periodekampioen zijn bij de nummers twee tot en met vijf, speelt deze periodekampioen gewoon in de halve finale. Ze hoeven dan niet eerst een eerste ronde te spelen. In dat geval gaat de plek voor deelname aan de eerste ronde naar het team dat in de periode van de periodekampioen de beste resultaten had. 

Finales: 25 en 28 mei
De twee Eredivisionisten zijn uiteindelijk op 28 mei bekend. Er wordt geloot wie het tegen elkaar op gaan nemen in deze dubbele ontmoetingen. De Eredivisieploegen kunnen niet tegen elkaar spelen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner