25.04.2017 20:25

Verlengende Cavani jaagt op doelpuntenrecord

Paris Saint-Germain heeft Edinson Cavani langer aan zich weten te binden. De Uruguayaanse spits verlengde zijn contract in de Franse hoofdstad dinsdag met twee jaar, tot medio 2020. Cavani speelt sinds de zomer van 2013 voor de topclub uit Parijs.

Paris Saint-Germain betaalde destijds ruim zestig miljoen euro aan SSC Napoli voor Cavani, die zijn hoge transfersom terugbetaalde met veel doelpunten. De Uruguayaan tekende voor 125 treffers in bijna tweehonderd wedstrijden voor de Franse club, waarmee hij de afgelopen drie jaar in Frankrijk zo'n beetje alle prijzen won. In de Champions League blijft het gewenste succes vooralsnog wel uit voor Paris Saint-Germain.

Cavani voert dit seizoen met 31 doelpunten de topschutterslijst in de Ligue 1 aan. De Uruguayaan wil Zlatan Ibrahimovic aflossen als topschutter aller tijden van Paris Saint-Germain. De Zweedse spits, die vorig jaar vertrok uit Parijs, scoorde 156 keer voor Paris Saint-Germain. De club is op jacht naar een nieuwe titel in Frankrijk, maar treft in AS Monaco een puike concurrent. Beide ploegen staan op tachtig punten, AS Monaco speelde een wedstrijd minder.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner