26.04.2017 15:15

Schweinsteiger onder de indruk van Zlatan

Bastian Schweinsteiger is tijdens zijn periode bij Manchester United onder de indruk geraakt van Zlatan Ibrahimović. De Duitse middenvelder hoopt dan ook dat de Zweed, net als hijzelf, kiest voor een avontuur in Amerika.

"De Major League Soccer kan spelers als Ibrahimović goed gebruiken", aldus de 32-jarige middenvelder in gesprek met het Duitse Sport1. "Hij is een echte professional en is op het veld nog altijd van grote waarde. Hij is soms misschien wat excentriek. Af en toe heb ik het idee dat hij dat expres doet, maar als voetballer is hij één van de beste met wie ik tijdens mijn carrière heb samengespeeld."

Niet het scorend vermogen of de fysieke gesteldheid van de 35-jarige Ibrahimović liet het meeste indruk achter op Schweinsteiger. "Hij heeft echt een ontzettend goed overzicht, hij ziet alles", vervolgt de Duitser. "Ik moet eerlijk toegeven, dat verbaasde me."

Schweinsteiger vertrok in maart van Manchester United naar Chicago Fire en heeft inmiddels vier wedstrijden (twee doelpunten) in de Major League Soccer achter zijn naam staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner