26.04.2017 21:22

Mascherano scoort eerste goal ooit voor Barça

Hij had er zeven seizoenen en meer dan driehonderd wedstrijden voor nodig, maar Javier Mascherano is los bij FC Barcelona. De Argentijn scoorde woensdagavond zijn eerste doelpunt in dienst van de Catalanen.

FC Barcelona nam Mascherano in 2010 over van Liverpool en toen had de club al kunnen weten dat ze geen doelpuntenmachine in huis haalden. In dienst van River Plate, Corinthians SP, West Ham United en Liverpool kwam de Zuid-Amerikaan maar drie keer tot scoren. In zijn tijd voor FC Barcelona was dat verwonderlijk, aangezien Mascherano voor 2010 vooral ingezet werd als controlerende middenvelder.

Bij FC Barcelona wordt Mascherano vooral de laatste jaren ingezet als centrumverdediger. Woensdagavond kwam de Argentijn in de competitie tot scoren tegen CA Osasuna. Twintig minuten voor tijd, bij een 5-1 stand in het voordeel van FC Barcelona, maakte Mascherano vanaf de strafschopstip zijn eerste treffer in Spanje. Hij speelde bijna tweehonderd competitiewedstrijden, terwijl hij ook richting de honderd Europese wedstrijden voor FC Barcelona gaat.

De club won de wedstrijd tegen CA Osasuna overigens met 7-1. Hierdoor ligt de druk in de titelstrijd weer volledig op Real Madrid.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner