27.04.2017 16:27

FC Barcelona dient klacht in tegen Málaga

Eigenaar Abdullah Al-Thani van Málaga
Eigenaar Abdullah Al-Thani van Málaga

FC Barcelona heeft officieel een klacht ingediend tegen Málaga en haar eigenaar Abdullah Al-Thani. De trainer Michel en de eigenaar hebben hun voorkeur voor Real Madrid en haat jegens FC Barcelona namelijk geuit.

Terwijl Real Madrid de laatste competitiewedstrijd zal spelen tegen Málaga hebben de trainer en de eigenaar laten weten dat zij de titel liever naar de Madrilenen ziet gaan. FC Barcelona vindt dit tegen de regels van fair-play ingaan en hebben de club daarom aangegeven bij het officiële comité van de Primera División. 

Míchel, de trainer van Málaga, heeft in een radioprogramma aangeven dat hij een grote Real-fan is. "Maar mijn team is nu Malaga. Iedereen die mij kent, weet dat ik zo niet in elkaar zit. Ik wil altijd winnen, en zo is het," voegde Míchel hieraan toe. De eigenaar ging hier echter achter staan en twitterde: "Het menselijk afval uit Catalonië zal nooit de geur van glorie in La Liga ruiken."

FC Barcelona kwam hierna met een statement: "Barcelona is verontwaardigd over de tweet van Abdullah Al-Thani, voorzitter van Málaga CF. Zijn opmerkingen gaan in tegen de beginselen van fair play. Daarom dienen wij een klacht in bij de Raad van Sport, de Spaanse voetbalbond en bij La Liga."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner