28.04.2017 18:32

Luis Enrique kan Neymar weer inzetten

Neymar heeft, bij de training van de Catalanen, alle reden om te lachen nu zijn schorsing er weer op zit
Neymar heeft, bij de training van de Catalanen, alle reden om te lachen nu zijn schorsing er weer op zit

Na een schorsing van drie duels kan trainer Luis Enrique van FC Barcelona zaterdag weer een beroep doen op Neymar. Uitgerekend in de derby uit tegen stadgenoot Espanyol maakt de Braziliaanse aanvaller zijn rentree. De harde kern van de thuisploeg is berucht om de zeer vijandige houding ten opzichte van het grote Barça. Met name Neymar moet het daarbij ontgelden, maar Luis Enrique is niet bang dat zijn beschermeling zich zal laten provoceren.

"Als er één speler weet hoe hij moet omgaan met dit soort situaties, is het Neymar wel", liet Enrique vrijdag weten. "Hij is inmiddels specialist hierin. Hij heeft geleerd om de vele overtredingen op hem te accepteren. Hij is in zijn hele loopbaan nog maar weinig uit het veld gestuurd. Neymar is speelklaar en zal zijn waarde voor ons snel weer bewijzen."

Neymar werd op 9 april in de verloren wedstrijd tegen Málaga (2-0) uit het veld gestuurd. Bij het verlaten van het veld gaf hij de assistent-scheidsrechter een hatelijk applausje. Mede daardoor moest Neymar daarna drie duels toekijken, onder meer in de gewonnen 'Clásico' tegen Real Madrid (3-2).

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner