29.04.2017 14:58

Van der Sar: "Ajax krijgt uitstraling terug"

De Europese campagne van Ajax is een groot succes. De club treedt woensdagavond aan in de halve finale van de Europa League. Algemeen directeur Edwin van der Sar merkt dat Ajax naar dit succes snakte.

In een ware thriller werd Schalke04 in de kwartfinales uitgeschakeld. Van der Sar was ook meegereisd naar Gelsenkirchen en zag de enorme ontlading die het bereiken van de volgende ronde met zich meebracht. "Bij ons was het ook gekkenhuis op de eretribune. Iedereen ging uit z’n dak. We kregen ook wat filmpjes toegestuurd van medewerkers en fans die in het uitvak zaten. Dan zie je mensen huilen, springen en juichen van blijdschap. Dat is fantastisch en maakt ons heel trots dat we dit met z’n allen voor elkaar hebben gekregen", vertelt hij tegenover Ajax TV Kick-Off.

In voormalige tijden was het bereiken van de eindfase van een Europees toernooi geen uitzondering. Inmiddels is dat het wel. In 1996 bereikte Ajax voor het laatst de halve finales. Het Griekse Panathinaikos werd uitgeschakeld (1-0 nederlaag thuis, 3-0 zege uit), waarna Juventus de tegenstander was in de finale. De Italianen waren na strafschoppen te sterk, waardoor het nog altijd geen enkele club is gelukt om de Champions League-trofee te verdedigen in het volgende seizoen.

Nu Ajax weer bij de laatste vier zit van een Europees toernooi, herleven oude tijden. Van der Sar merkt dat Ajax weer op de radar staat in de voetbalwereld. "We krijgen met Ajax onze internationale uitstraling terug. Dat merk je ook aan de mailtjes en berichtjes die wij binnenkrijgen van buitenlandse topclubs zoals Manchester United en Juventus, maar ook aan de berichten in de media zowel in Nederland als in het buitenland."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner