30.04.2017 15:06

United verspeelt punten tegen Swansea City

Voor Manchester United is een plaats in de Champions League voor volgend seizoen nog ver weg. Het elftal van trainer José Mourinho bleef zondag voor eigen publiek tegen degradatiekandidaat Swansea City steken op een gelijkspel (1-1).

United blijft de nummer vijf van de ranglijst, met evenveel punten als Manchester City dat zondag nog tegen Middlesbrough speelt. Alleen de beste vier ploegen van de Premier League kwalificeren zich voor de Champions League. United kan het seizoen ook nog in de Europa League redden. Winst van dat toernooi levert ook een ticket voor de koningsklasse van het Europese clubvoetbal op. United stuit donderdag in de halve finales op Celta de Vigo.

Met Daley Blind als basisspeler kwam United enigszins gelukkig op voorsprong. Wayne Rooney benutte vlak voor rust een strafschop nadat Marcus Rashford wel heel makkelijk naar de grond was gegaan. Gylfi Sigurðsson schoot Swansea City in de 79e minuut met een mooi genomen vrije trap op gelijke hoogte. Leroy Fer startte op de bank bij de bezoekers en mocht na een uur invallen.