30.04.2017 17:27

Koeman niet opgewassen tegen Chelsea: 0-3

Op weg naar de landstitel heeft Chelsea zondag in Liverpool een belangrijke overwinning behaald. De koploper van de Premier League zegevierde in de lastige uitwedstrijd tegen Everton met 0-3. Alle treffers vielen in het laatste halfuur.

Het openingsdoelpunt kwam op naam van Pedro, die in de 66e minuut prachtig uithaalde. Doelman Maarten Stekelenburg was kansloos op het afstandsschot. In de 78e minuut liet de Nederlandse keeper zich verrassen door een lage, indraaiende vrije trap van Eden Hazard. Cary Cahill liep fortuinlijk tegen de rebound aan (0-2). Willian zorgde in de 86e minuut voor de eindstand.

Chelsea staat nu zeven punten los van runner-up Tottenham Hotspur, dat zondagavond op eigen veld aantreedt tegen Arsenal. Everton bleef zevende, maar is al zeker van Europees voetbal. Nummer vier Manchester City liet bij degradatiekandidaat Middlesbrough twee dure punten liggen: 2-2.