30.04.2017 20:39

Noord-Londense derby het meest doelpuntrijk

Tottenham Hotspur boekte zondag een 2-0 overwinning op stadgenoot Arsenal. Dat betekent dat de twee ploegen sinds de oprichting van de Premier League in alle onderlinge ontmoetingen in totaal 141 treffers hebben gemaakt. Daarmee zijn de duels tussen Tottenham Hotspur en Arsenal het meest doelpuntrijk in de Premier League. 

Voor de 141 doelpunten waren vijftig wedstrijden nodig. Er vallen dus gemiddeld twee à drie treffers per duel. De ontmoeting met de meeste doelpunten was op 13 november 2004. 'The Gunners' wonnen toen bij de Spurs met 5-4. Opmerkelijk is dat er in die wedstrijd niemand twee keer scoorde. Het waren negen verschillende doelpuntenmakers. 

Harry Kane
Voor Harry Kane was er nog een persoonlijk succes in de wedstrijd van zondag. Hij maakte namens de Spurs de 2-0 vanuit een strafschop. Daarmee heeft hij nu in totaal zes doelpunten gemaakt in de ontmoetingen met Arsenal. Geen enkele andere speler van Tottenham Hotspur deed dat hem ooit na. Kane scoorde in de laatste vijf Noord-Londense Derby's minstens één keer per wedstrijd. 

Deze einduitslag betekent dat Tottenham Hotspur voor het eerst in 22 jaar boven Arsenal zal staan aan het einde van het seizoen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner