30.04.2017 22:46

Napoli en Roma in strijd om de tweede plaats

Napoli zit AS Roma op de hielen. De club uit Napels won zondagavond de lastige uitwedstrijd bij Internazionale met 1-0 en is de nummer twee in de Serie A uit Rome genaderd tot op één punt. Koploper Juventus heeft tien punten meer dan de Napolitanen.

Waar Napoli in de maand april geen enkele competitiewedstrijd verloor, wist Inter er geen één te winnen. Coach Stefano Pioli besloot na de 5-4 nederlaag bij Fiorentina vorig week zelfs tot een 'straftrainingskamp'. Het leek weinig resultaat te hebben zondag in Stadio Guiseppe Meazza.

Napoli creëerde de kransen en scoorde vlak voor rust via de Spanjaard José Callejón. Daaraan ging een forse verdedigende fout van de Japanner Yuto Nagatomo vooraf. In de tweede helft zocht Inter naar de gelijkmaker, maar waren de grootste kansen voor de bezoekers via de Belg Dries Mertens en de Kroatische invaller Marko Rog. Napoli had aan het ene doelpunt echter genoeg.