01.05.2017 10:08

Gullit over Aké: "Dat is hem nog niet gelukt"

Nathan Aké bedankt het publiek na het duel tegen Wit Rusland -21. (12-11-2015)
Nathan Aké bedankt het publiek na het duel tegen Wit Rusland -21. (12-11-2015)

Nathan Aké staat voor een belangrijke keuze. De speler van Chelsea kan zowel voor het Nederlands elftal als Ivoorkust uitkomen. Hij doorliep weliswaar de jeugdelftallen van Oranje, maar Aké bevestigde een aanbod van Ivoorkust in beraad te nemen.

Ruud Gullit, hoogstwaarschijnlijk de nieuwe assistent-bondscoach van Oranje, kent Aké persoonlijk. "Ik heb Nathan Aké ontmoet toen hij de keuze maakte om van Bournemouth terug te gaan naar Chelsea. Toen heb ik hem echt diep in de ogen gekeken. Hij denkt dat hij bij Chelsea ook aan spelen toe gaat komen. Maar om voor Oranje in aanmerking te komen moet hij spelen. Nou, dat is nog niet helemaal gelukt", vertelde Gullit in het televisieprogramma Rondo.

In het recente verleden speelde hetzelfde verhaal rondom Hakim Ziyech. De speler van Ajax kon zowel voor Oranje als Marokko uitkomen. Een uitnodiging voor het Nederlandse elftal bleef uit, maar voor Marokko kreeg de middenvelder wel de kans. Presentator van het programma Rondo, Jack van Gelder, vindt daarom dat Aké snel minuten in het Oranjeshirt moet maken. "Ik zou hem tegen Luxemburg gewoon twee minuten geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner