01.05.2017 11:30

Barnes hoopt op komst Van Dijk bij Liverpool

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Volgens geruchten zou Virgil van Dijk in belangstelling staan van Arsenal en Liverpool. John Barnes, oud-speler van de club uit Liverpool, hoopt dat de Nederlander volgend seizoen voor the Reds speelt

"Ik heb Van Dijk vaak genoeg in actie gezien bij Celtic om te weten dat hij erg getalenteerd is", laat Barnes in gesprek met Liverpool Echo weten. "Ik denk dat Jürgen Klopp gecharmeerd van hem is. Van Dijk zou ook een goede aankoop zijn. Het maakt niet uit hoeveel hij kost. Je kunt een goede speler halen voor vijf miljoen pond, maar je kunt ook een goede speler halen voor vijftig miljoen pond. Als dat de marktwaarde is, dan is dat de marktwaarde."

Volgens Barnes moet het prijskaartje niet de doorslaggevende factor zijn. "Ik kijk liever naar de kwaliteiten van de speler. Als het niet werkt, dan is er natuurlijk veel geld over de balk gesmeten, maar je loopt altijd een risico wanneer je een speler koopt. Paul Pogba kostte 105 miljoen euro en heeft hij al gespeeld alsof hij de beste van de wereld is? Ik dacht het niet, maar hij is wel een goede speler die Manchester United in de toekomst verder kan helpen. Als er zestig miljoen euro voor nodig is om Van Dijk te halen en Klopp wil hem hebben, dan zou ik de transfer steunen", besluit Barnes zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner