01.05.2017 16:16

Mbappé kijkt uit naar ontmoeting met Buffon

De achttienjarige Kylian Mbappé was nog niet geboren toen Gianluigi Buffon namens Parma debuteerde in de Serie A, maar desondanks kijkt de jonge Fransman uit naar de ontmoeting met de Italiaanse sluitpost.

Mbappé scoorde dit seizoen vijf keer in de Champions League en woensdagavond hoopt hij ook te scoren tegen Buffon. "Ik vind het fantastisch om tegen Buffon te spelen", aldus de jonge aanvaller op de site van de UEFA. "Buffon is een fantastische keeper, die zijn sporen heeft verdiend in de historie. Hij is één van de beste keepers ter wereld. Ik werk er hard voor om spelers zo hij te treffen. En nu het zover is, wil ik hem graag verslaan."

De achttienjarige aanvaller debuteerde vorig seizoen al namens AS Monaco in de Ligue 1, maar tijdens het huidige seizoen is Mbappé definitief doorgebroken. Naast zijn vijf treffers in de Champions League is de aanvaller tot dusver ook goed voor veertien doelpunten in de Franse competitie. Ook in de Coupe de France (twee) en in de Coupe de la Ligue (drie) wist Mbappé dit seizoen te scoren, waardoor hij in totaal 24 doelpunten wist te produceren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner