01.05.2017 20:30

Club Brugge verkleint gat met Anderlecht

Michel Preud'homme op de bank als trainer bij Club Brugge

Titelhouder Club Brugge heeft maandagavond in de Belgische kampioenspoule de achterstand op koploper Anderlecht verkleind. De nummer twee was op eigen veld met 2-1 te sterk voor nummer zes Zulte Waregem. Daardoor liep het verschil met Anderlecht terug tot vier punten. De club uit Brussel kwam zondag bij AA Gent niet verder dan 0-0.

Zulte kwam door een snelle treffer van Timothy Derijck, oud-speler van onder meer Feyenoord, PSV en ADO Den Haag, op voorsprong. Dankzij doelpunten van Hans Vanaken en Dorin Rotariu, met een assist van aanvoerder Ruud Vormer (ex-Feyenoord), ging de thuisploeg toch met een voorsprong de rust in.

Na de pauze kon Zulte, met Robert Mühren in de laatste minuut als invaller, de gelijkmaker niet afdwingen. Bij Club Brugge had ook Stefano Denswil een basisplaats. Ricardo van Rhijn en Lex Immers bleven reserve.