02.05.2017 20:30

Schwalbe kost Strootman twee duels schorsing

De Italiaanse voetbalbond heeft Kevin Strootman voor twee wedstrijden geschorst nadat hij opzichtig naar de grond ging in de Romeinse derby. Dat meldt de bond dinsdag.

De Nederlandse middenvelder van AS Roma versierde zondag een minuut voor rust een strafschop. Daniele De Rossi zorgde met het benutten van de strafschop voor de gelijkmaker. Het mocht verder niet baten, Lazio won de 'Derby della Capitale' met 3-1.

De bond heeft de 27-jarige Ridderkerker op basis van televisiebeelden alsnog geschorst voor zijn schwalbe. Strootman mist nu de wedstrijden tegen AC Milan (uit) en koploper Juventus (thuis). De laatste speelronde van de Serie A, als de Romeinen spelen bij Chievo, is Strootman er weer bij.