02.05.2017 19:59

Buffon:"Strijd tussen ervaring en jeugdigheid"

Gianluigi Buffon denkt dat de halve finale in de Champions League tussen AS Monaco en zijn Juventus een strijd wordt tussen ervaring en jeugdigheid. "Wij hebben meer ervaring maar zij hebben een jeugdig en energiek team", zei de 39-jarige doelman tijdens een persconferentie in Monaco.

In het Stade Louis II staat woensdag de 18-jarige Kylian Mbappé aan de aftrap voor de Monegasken die voor het eerst sinds 2004 weer in de halve finales van de Champions League staan. De Franse spits scoorde deze campagne al vijf keer. "Als je zo jong bent, en dat weet ik uit eigen ervaring, voel je je onoverwinnelijk. Op die manier hebben ze topteams verslagen", zei Buffon die in tien CL-wedstrijden slechts twee doelpunten tegen kreeg. "Ik heb twee keer de nul gehouden tegen Barcelona en daarmee een weddenschap gewonnen met de jongens", grapte de veteraan.

Of dat ook gaat lukken tegen Monaco, dat thuis ongeslagen is en zes van de zeven Europese wedstrijden won, is de grote vraag. "Monaco houdt van aanvallen en heeft daar de spelers voor. Tegen een onbevangen en onvoorspelbaar team is alles mogelijk."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner