03.05.2017 10:19

Younes: "Duitsers zien het Ajax van vroeger"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

Uitgerekend de Duitse Amin Younes knikkerde twee weken geleden de laatste Duitse ploeg uit Europa. Younes won met Ajax van Schalke 04 in de kwartfinale van de Europa League. De Duitse aanvaller heeft het tijdens zijn tweede seizoen bij Ajax naar zijn zin en ontvangt vanuit eigen land steeds meer waardering voor zijn prestaties in de Eredivisie.

"Ik trof afgelopen weekeinde veel mensen in Duitsland die zeiden: 'we zagen weer het Ajax van vroeger: met snelheid, dribbels en aanvalsspel'. Iedereen kent Ajax", aldus de aanvaller tegenover De Volkskrant. Toch beleeft Younes momenteel niet zijn beste jaar als je kijkt naar zijn statistieken. Hij scoorde in alle competities bij elkaar pas zes keer. "Ik heb ook wat pech gehad dit seizoen, met schoten tegen paal en lat."

Desalniettemin ontwikkelt Younes zich goed in Amsterdam. Met uitgerekend Arjen Robben als voorbeeld wil hij blijven groeien en stappen maken: "Hij wil nu nog beter worden, op zijn 33e. En ik ben pas 23. Ik moet de bereidheid tonen, elke dag. Werken aan mijn sterkte, maar ook aan mijn zwakke punten: mijn linkervoet, de techniek kan beter, het verdedigen, zelfs mijn dribbels."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner