03.05.2017 15:42

Levende legende Francesco Totti gaat stoppen

Francesco Totti krijgt speeltijd tijdens de derby AS Roma - Lazio Roma (30-04-2017).
Francesco Totti krijgt speeltijd tijdens de derby AS Roma - Lazio Roma (30-04-2017).

Na ruim zeshonderd wedstrijden in de Serie A komt er een einde aan de carrière van Francesco Totti. De veertigjarige aanvaller annex aanvaller middenvelder is bezig aan zijn laatste weken als voetballer.

Dat zegt althans Ramón Rodríguez Verdejo, beter bekend als Monchi, die woensdag werd gepresenteerd als de nieuwe technisch directeur van AS Roma. "Na dit seizoen wordt hij een van onze directeuren", aldus Monchi tijdens zijn presentatie over de toekomst van Totti. "Voor zover ik weet had hij dit al afgesproken met de club. Francesco is Rome, dus ik wil hem zo dicht mogelijk bij me hebben."

Totti debuteerde op 28 maart 1993 namens AS Roma in de Serie A. Tijdens het competitieduel met Brescia Calcio (2-0 winst) mocht hij twee minuten voor tijd in het veld komen voor Ruggiero Rizzitelli. Na zijn debuut speelde hij nog eens 614 wedstrijden in de Serie A, waardoor zijn totaal vanzelfsprekend op 615 wedstrijden staat. AS Roma speelt dit seizoen nog vier competitiewedstrijden, waardoor hij zijn totaal nog verder kan opkrikken. Op 28 mei komt Totti mogelijk voor het laatst in actie, als AS Roma in eigen huis speelt tegen Genoa CFC.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner