03.05.2017 22:34

Mijlpaal voor Buffon bij efficiënt Juventus

Dankzij twee goals van Gonzalo Híguaín is de Champions League-finale dichtbij voor Juventus. Het won met 0-2 van AS Monaco. Doelman Gianluigi Buffon speelde zijn 100ste CL-wedstrijd voor de Oude Dame en hield wederom de nul.

Buffon was enorm belangrijk in de openingsfase waarin Monaco het meest dwingend speelde. Supertalent Kylian Mbappé, maker van 5 goals in de knock-out, kreeg de eerste mogelijkheden. Een kopbal en een inzet bij de eerste paal werden echter gekeerd door de ervaren Buffon. Waar het ene team mist, gaat de bal er aan de andere kant wel in. Uit een vernietigende counter kwamen de Italiaanse gasten op voorsprong. De opgestoomde Dani Alves legde de bal panklaar met zijn hak en zag Gonzalo Híguaín met een schuiver afronden: 0-1.

Vlak na rust was het weer tijd voor de aanvoerder van Juventus: Buffon! Het icoon tussen de palen kon zich onderscheiden door een lage inzet van Radamel Falcao te keren. Ook kwam de doelman goed uit zijn doel om Mbappé van een kans te weerhouden. Juventus was steeds scherp bij Franse fouten. De counters van de bezoekers waren dan ook messcherp. Na een klein uur spelen kon Claudio Marchisio de wedstrijd beslissen. De vervanger van de geschorste Sami Khedira zag zijn schot echter gekeerd worden door de uitkomende Danijel Subašić.

Monaco had moeite om het spel te maken tegen het stugge Juventus. De angst op scherpe counters bleef heersen in het achterhoofd. En dat was niet gek. Na een klein uur snelden de Italianen opnieuw over het veld. Dani Alves gaf de bal hoog voor bij de tweede paal en zag deze via de inglijdende Híguaín in het doel belanden: 0-2. De Zuid-Amerikaanse tandem bleek goud waard voor Juventus. De Brazliaan Dani Alves zorgde ervoor dat Argentijn Híguaín zijn doelpuntenproductie in de Champions League dit seizoen kon laten stijgen naar 4.

Ondanks dappere pogingen had het jonge Monaco enorm veel moeite om het hechte defensieve blok van Juventus te slechten. Het BBC-blok met verdedigers Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli en Giorgio Chiellini was zo stevig als een rots. En daarachter stond dan ook nog eens Buffon. De 39-jarige doelman hield voor de negende keer zijn doel schoon dit CL-seizoen. In 11 wedstrijden kreeg de Italiaan slechts 2 doelpunten tegen. In zijn 100e CL-optreden voor Juventus is de finale wel heel dichtbij na de 0-2 overwinning.

Door: Koen Larmit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner