04.05.2017 08:34

Jubilaris Buffon waakt voor overmoed

Na zijn honderdste wedstrijd met Juventus in de Champions League waakte doelman Gianluigi Buffon voor overmoed. "We staan er goed voor, maar we beseffen dat de strijd nog niet is gestreden", liet de 39-jarige doelman weten.

Met een aantal prima reddingen had hij woensdagavond een groot aandeel in de zege bij AS Monaco (0-2) in de eerste wedstrijd in de halve finales van de Champions League. "Monaco beschikt over geweldige aanvallers, die zeker ook in uitwedstrijden tot scoren kunnen komen. We moeten dus heel scherp blijven."

Monaco produceerde dit seizoen in alle competities al het ongekende aantal van 146 doelpunten. Buffon slaagde er echter in om in zijn jubileumduel zijn doel schoon te houden. "We hebben gespeeld zoals we wilden speelden en gedaan wat we moesten doen. Zo dienen we ook volgende week in de thuiswedstrijd te werk te gaan."

Buffon won in zijn rijke loopbaan nog nooit de titel in de Champions League. Met Juventus verloor hij twee keer in de finale (2003 en 2015). Zijn erelijst telt onder meer al wel zes landstitels en de wereldtitel met Italië in 2006.

Berusting
Ploeggenoot Gonzalo Higuaín bracht in Monaco beide treffers op zijn naam. Ook de Argentijnse aanvaller bleef na de indrukwekkende uitzege redelijk nuchter. "We zijn pas op de helft. Monaco mag je nooit onderschatten. We zullen dinsdag ook in de return verdedigend heel sterk en geconcentreerd moeten spelen."

Bij Monaco overheerste vooral berusting. "Juventus was simpelweg beter en heeft daarom verdiend gewonnen", merkte de Braziliaanse middenvelder Fabinho op. "Maar we zijn nog niet kansloos. Met onze voorhoede gaan we er alles aan doen om in Turijn minimaal twee doelpunten te maken."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner