04.05.2017 09:46

Tomasson lovend over landgenoot Jørgensen

Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena krijgen dit seizoen veel lof bij Feyenoord, maar volgens oud-speler Jon Dahl Tomasson zouden de Rotterdammers er nu niet zo goed voorstaan zonder zijn landgenoot Nicolai Jørgensen.

"Iedereen heeft het over Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena, maar ik vind Jørgensen dit seizoen de belangrijkste speler van Feyenoord", aldus Tomasson, die tussen 1998-2002 en 2008-2011 onder contract stond bij Feyenoord. "Als assistent-bondscoach van de Deense nationale ploeg heb ik alle wedstrijden van Feyenoord gezien. Ik ben er zeker van dat Feyenoord zonder Jørgensen dit seizoen geen kampioen zou zijn geworden."

"Hij heeft het echt fantastisch gedaan, niet alleen als doelpuntenmaker, maar ook als assistgever", vervolgt de Deen tegenover De Telegraaf. "Daarbij is hij heel belangrijk geweest in de manier van voetballen van Feyenoord door ballen goed vast te houden, waardoor het team vanuit hem kon doorvoetballen. In Denemarken was er kritiek op zijn keuze voor Feyenoord, omdat veel mensen vonden, dat hij van FC Kopenhagen direct naar een grote competitie moest gaan. Maar ik denk dat Nederland juist een heel goede tussenstap is geweest voor hem, zoals dat ook voor mij zo is geweest en voor veel andere Deense spelers."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner