04.05.2017 14:46

Ziyech verwachtte dit Europese succes niet

De prestaties van Ajax in Europa verbazen vriend en vijand. Ook Ajacied Hakim Ziyech vindt dat zijn ploeg boven verwachting presteert. Na de 4-1 overwinning op Olympique Lyon staan de Hoofdstedeling op de drempel naar de finale. "Als ik eerlijk ben, dan dacht ik de afgelopen jaren dat dit niet meer mogelijk was", vertelt Ziyech een dag na de wedstrijd.

"Het verschil in financieel opzicht is groot en je ziet dat de weerstand in andere landen hoger is dan in de Eredivisie. Gelukkig is het dus wel mogelijk om als Nederlandse ploeg ver te komen", gaat Ziyech verder. De middenvelder merkte hoe Ajax groeide in het toernooi. "Toen we de groepsfase van de Europa League goed door waren gekomen, dacht ik: ja, het kan. We moeten voor de finale gaan."

Ziyech speelde met 3 assists een belangrijke rol in de overwinning. Hij wil overigens nog niet praten over de finale. "Ik ga niet te vroeg juichen. In Lyon zal het lastiger worden dan in de Arena. Twee weken geleden hebben we tegen Schalke 04 laten zien hoe het niet moet. Die wedstrijd heeft ons een beetje met beide benen op de grond gezet. Nee, met 4-1 is het nog niet gespeeld".

Op donderdag 11 mei om 21.05 wordt de return in Lyon gespeeld. Dan zien we wie er zich plaatst voor de finale die gespeeld zal worden op 24 mei in Stockholm. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner