04.05.2017 16:31

Van Eijden: "We moeten de play-offs winnen"

Rens van Eijden speelt zondag met AZ tegen zijn oude ploeg NEC. AZ moet zich herpakken na de verloren bekerfinale van afgelopen zondag tegen Vitesse (2-0). De Alkmaarders moeten zich nu richten op de play-offs om alsnog Europees voetbal te halen.

"Als prof ben je gewend om snel de knop weer om te zetten. De pijn heeft wel een paar dagen geduurd, maar ik ben iemand die redelijk snel kan relativeren. Ik ben bang dat het besef 'wat we hebben laten liggen' later nog komt", zegt Van Eijden in een interview. De formatie van John van den Brom kreeg na de bekerfinale even tijd om bij te komen. "Het is een vreemde week. Na de finale hebben we een dag vrij gehad. En die heb ik ook gebruikt: lekker languit op bed gelegen en vrij weinig gedaan", vervolgt Van Eijden.

Zondag keert de 29-jarige verdediger weer even terug in Nijmegen. "Ik zie dan veel bekenden met wie ik mooie dingen en minder mooie dingen heb meegemaakt. Dat zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Wij willen zondag winnen om met een zo goed mogelijk gevoel richting de play-offs te gaan. Wij zijn aan onze stand verplicht om de play-offs te winnen. Daar zullen we ons honderd procent voor inzetten", besluit hij.

Van Eijden speelde 8 seizoenen voor NEC. Daarin speelde hij 211 wedstrijden en maakte hij 9 doelpunten. Naar verwachting staat Van Eijden zondag gewoon weer in de basis. Dat zou betekenen dat hij zondag zijn 200e Eredivisiewedstrijd gaat spelen. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner