05.05.2017 16:24

Mourinho gaat vol inzetten op Europa League

José Mourinho lijkt de Europa League voorkeur te geven boven de Premier League. Doelstelling is om een Champions League-ticket te bemachtigen en de Europa League-winst lijkt de kortste weg naar dat doel.

Na de halve finale tegen Celta de Vigo (0-1) ligt de weg naar de finale open. Winnaar van de Europa League krijgt een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League. Na de krachtmeting in Spanje, wacht zondagmiddag weer de clash met Arsenal. Mourinho wil zijn sterkste spelers rust gunnen voor de return met Celta van volgende week donderdag, waarmee hij de competitie op een lager pitje zet.

"Ik kan niet met hetzelfde team spelen dat ook in Vigo speelde en dat volgende week donderdag weer herhalen. Dus moeten we menselijk en voorzichtig met de spelers omgaan. Nadat we niet wonnen van Swansea (1-1, red.), hebben we ook onze laatste kans op de top vier verspeeld", zegt Mourinho op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Celta.

De nummers één tot en met vier van de Premier League krijgen een ticket voor de Champions League. Ondanks dat Mourinho zegt dat de kansen op die notering zijn verkeken, wijst de ranglijst iets heel anders aan. United staat vijfde, met één punt achterstand op nummer vier Manchester City. De Engelse competitie telt nog vier wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner