06.05.2017 19:03

PSG wint ruim, AS Monaco nadert 150 goals

Paris Saint-Germain heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Bastia met 5-0 gewonnen. Edinson Cavani scoorde tweemaal en miste ook nog een strafschop. Lucas Moura, Marco Verratti en Marquinhos tekenden voor de overige treffers tegen de hekkensluiter uit Corsica.

Door de 5 treffers staat de teller van Paris Saint-Germain, waar Patrick Kluivert actief is als technisch directeur, dit seizoen op 77 doelpunten in Ligue 1. In vergelijking met vorig seizoen, toen PSG 102 keer tot scoren kwam, is de productie aan de magere kant. Desondanks hebben de Parijzenaars de topscorer van de competitie in hun bezit. Edinson Cavani wist al 33 keer het net te vinden, waarvan 7 keer vanaf 11 meter.

De kampioen van de vorige vier seizoenen komt door de zege in punten gelijk met lijstaanvoerder AS Monaco, dat wel twee duels minder heeft gespeeld. AS Monaco gaat later op de zaterdagavond op bezoek bij AS Nancy, de huidige nummer 19 van Ligue 1.

De Monegasken zijn dit seizoen behoorlijk op schot. Alleen al in Ligue 1 scoorde AS Monaco al 95 keer in 34 wedstrijden, een gemiddelde van zo'n 2,79 doelpunt per wedstrijd. In alle competities scoorde AS Monaco dit seizoen al 149 keer.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner