07.05.2017 16:21

Sparta stopt verliesreeks en wint van Twente

Ilias Alhaft (l.) wil een voorzet geven, al tracht Stefan Thesker (r.) dat te voorkomen. (07-05-2017)

Sparta Rotterdam is er zondag in geslaagd om met 1-0 te winnen van FC Twente. De Spartanen hadden de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie verloren en hadden drastisch punten nodig om nog een kans te maken om volgend jaar in de Eredivisie te spelen.

In de eerste helft waren beide teams niet scherp en werden de kleine kansen die er waren niet afgemaakt. FC Twente kwam met Ünal een paar keer tot een schot op doel, maar wist nog geen voorsprong op het scorebord te zetten. De grootste kans in de eerste helft was voor Spartaan Martin Pušić. Na een strakke voorzet van Jerson Cabral stond de spits voor een leeg doel en hoefde hij niet meer dan de bal over de doellijn te tikken. De bal was iets te strak waardoor Pušić niet op de been kon blijven om bij de bal te komen en met een 1-0 voorsprong te gaan rusten. De bal bleef liggen en kon door een verdediger van FC Twente weggewerkt worden. Het zag er heel ongelukkig uit en het was ook het onderwerp van het gesprek in de rust.

De tweede helft bleef FC Twente iets meer in het slechte niveau steken en had het niet het vizier op scherp. Sparta Rotterdam kwam beter de rust uit en kon de kansen wel afmaken. Spierings stuurde Pušić nogmaals op het doel af en dit keer maakte de spits wel het doelpunt. Met een stift over de doelman heen schoot laatstgenoemde de bal in het doel. Enes Ünal deed nog wel iets terug en maakte naar zijn beleving een doelpunt. De scheidsrechter dacht daarentegen dat de spits zijn armen gebruikte om de bal te controleren en kende geen doelpunt toe. Toen de spits liet merken dat hij het er niet mee eens was kreeg hij een gele kaart.

Sparta Rotterdam heeft zo hele belangrijke punten gepakt. De club is nog niet helemaal uit de gevarenzone maar maakt nog wel kans om volgend seizoen weer in de Eredivisie te mogen aantreden.

Door: Ronald Jansen