07.05.2017 17:12

Dolberg en Sánchez vallen in de prijzen bij Ajax

Davinson Sánchez (l.) en Kasper Dolberg (r.) zijn Speler van het Jaar en Talent van het Jaar van Ajax geworden. (07-05-2017)
Davinson Sánchez (l.) en Kasper Dolberg (r.) zijn Speler van het Jaar en Talent van het Jaar van Ajax geworden. (07-05-2017)

Davinson Sánchez en Kasper Dolberg zijn bij Ajax in het zonnetje gezet. De verdediger en aanvaller ontvingen respectievelijk de prijs voor Speler van het Jaar en Talent van het Jaar na het duel met Go Ahead Eagles. 

Sánchez ontpopte zich in heel korte tijd als onbetwiste basisspeler bij Ajax. De Colombiaanse stopper ontving de prijs traditiegetrouw na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Sánchez is daarmee de opvolger van doelman Jasper Cillessen. De keeper van FC Barcelona ontving de afgelopen 2 seizoenen Rinus Michelstrofee.

Kasper Dolberg werd dit seizoen verkozen tot Talent van het Jaar. Deze prijs werd uitgereikt door de technische staf van de Amsterdammers. De Deense aanvaller werd onder Peter Bosz de eerste keus en kende een uitstekend seizoen. Zo werd hij de eerste tiener sinds Patrick Kluivert die meer dan 15 treffers scoorde in de Eredivisie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner