07.05.2017 19:53

Emotioneel afscheid Jans bij PEC Zwolle

Een spandoek van trainer Ron Jans in het MAC3PARK stadion
Een spandoek van trainer Ron Jans in het MAC3PARK stadion

Ron Jans hield het zondag maar net droog bij zijn afscheidsspeech als trainer van PEC Zwolle. Even daarvoor had zijn ploeg dankzij een 2-1-zege op sc Heerenveen het eredivisieschap veilig gesteld in zijn laatste thuiswedstrijd. "Dit is een heel apart moment", begon de geëmotioneerde trainer op het veld zijn toespraak. "Mijn laatste thuiswedstrijd, maar dat was niet aan de orde. Het ging erom in de eredivisie te blijven. Ik kan wel huilen, ik ben zo blij", klonk het met een snik in zijn stem.

"Ik heb hier een geweldige tijd gehad", vervolgde de coach, die na vier seizoenen overstapt naar de KNVB waar hij hoofddocent van de trainerscursus wordt. Hij won met PEC in 2014 de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal. "Het is een geweldige periode in mijn leven. Ik zal dit nooit vergeten. Dank jullie wel."

Een speciaal woord ging uit naar zijn familie. Jans' vader is een groot Zwolle-fan. "En mijn schoonmoeder uit Raalte is vandaag voor het eerst bij een voetbalwedstrijd van PEC." Volgende week is het voor Jans na de uitwedstrijd tegen PSV echt voorbij.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner