07.05.2017 21:07

Fenerbahçe redt punt tegen koploper Beşiktaş

In Turkije kan nummer drie Fenerbahçe dit seizoen de landstitel vrijwel vergeten. De ploeg van de scheidende trainer Dick Advocaat, wiens beoogde aanstelling als bondscoach van Oranje nog steeds op zich laat wachten, ontsnapte zondag aan een nederlaag bij koploper Beşiktaş: 1-1. Daardoor bleef het verschil tussen beide ploegen acht punten.

Door een doelpunt van Vincent Aboubakar op slag van rust leek Beşiktaş op eigen veld te gaan winnen. Diep in blessuretijd dwong Fenerbahçe alsnog een eigen doelpunt van Marcelo af. De bezoekers stonden op dat moment nog maar met negen man op het veld. In de turbulente slotfase werden Martin Škrtel en Souza na hun tweede gele kaart uit het veld gestuurd.

Ryan Babel was basisspeler bij de thuisploeg. Bij Fenerbahçe behoorden Jeremain Lens en Robin van Persie, in de 74e minuut gewisseld, tot het startende elftal.

Met nog vier duels te spelen heeft Beşiktaş 65 punten, gevolgd door Medipol Basaksehir (63 punten), Fenerbahçe (57) en Galatasaray (52).