08.05.2017 10:03

Vlemmings nieuwe trainer Go Ahead Eagles

Het gedegradeerde Go Ahead Eagles heeft de opvolger van Robert Maaskant gevonden. Leon Vlemmings wordt de trainer van de club uit Deventer. Dat maakte Go Ahead bekend op de officiële clubwebsite.

"Een geweldige club", laat de nieuwe trainer weten. "Het stadion, de fans, het shirt, de historie. Een club die leeft, broeit en waar altijd iets gebeurt. Maar tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met de leiding van de club heb ik ook een goed beeld gekregen van de visie die er ligt. Een visie die helemaal aansluit bij mij als trainer en persoon: vernieuwen, durven, presteren, geen uitdaging uit de weg gaan."

Zondag ging Go Ahead met 4-0 onderuit op bezoek bij Ajax. Deze nederlaag betekende degradatie naar de Jupiler League. Eerder dit seizoen werd Hans de Koning al ontslagen na tegenvallende prestaties. Robert Maaskant werd binnen gehaald, maar het gewenste effect bleef uit. Maaskant zal nog wel op de bank zitten tegen Sparta Rotterdam, de laatste wedstrijd van dit Eredivisie-seizoen. Leon Vlemmings heeft nu de opdracht om de Eagles volgend seizoen weer terug te brengen naar de Eredivisie.

Vlemmings gaat deze uitdaging graag aan: "Het belangrijkste is dat er een team staat waar supporters zich in herkennen. Zij moeten worden vermaakt op een manier die hoort bij Go Ahead Eagles. Maar uiteindelijk gaat het in het voetbal om resultaat. Ik geloof dat dit bereikt kan worden door gericht te werken aan de ontwikkeling van het team én het individu."

Vlemmings richtte zich, nadat hij werd afgekeurd als prof, al op jonge leeftijd op het trainersvak. De 47-jarige Vlemmings was eerder actief als hoofdtrainer bij FC Eindhoven (2000-2005), het Cypriotische AEK Larnaca (2011-2012) en Excelsior (2012-2013). Bij Roda JC was hij in het seizoen 2013-2014 technisch manager. Tussendoor was hij nog assistent-trainer bij onder andere NAC Breda, Feyenoord, waar hij ook even interim-trainer was, en Oranje onder de 19.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner