08.05.2017 10:35

Veltman belooft Heracles-spelers geen iPhone

Het kampioenschap leek gespeeld, maar door de blamage van Feyenoord maakt Ajax plotseling weer kans op de titel. Bij puntenverlies tegen Heracles en winst van Ajax pakken de Amsterdammers alsnog het kampioenschap. Joël Veltman is desondanks niet van plan om de spelers van Heracles een extra beloning te beloven.

"Nee, we gaan de spelers van Heracles geen iPhone beloven. Dat vind ik zo dom. Al heeft dat vorig jaar PSV wel geholpen, daar niet van. Heracles speelt nog ergens om, dus moeten we van hun kracht uitgaan. En dan moeten wij ook nog maar eens winnen bij Willem II", vertelt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. Vorig seizoen verspeelde de Amsterdammers de titel door op de laatste speelronde gelijk te spelen tegen De Graafschap. Als beloning kregen de spelers van De Graafschap de iPhone 7 van PSV.

Veltman weet hoe kampioensdruk voelt. Vorig seizoen ging het ook mis voor Ajax en pakte PSV onverwachts alsnog de schaal. "Je zag tijdens de bekerfinale tussen AZ en Vitesse ook dat simpele ballen de lucht in werden geschoten. En vaak kiezen spelers ook voor meer zekerheid. Je blokkeert misschien een beetje, omdat je niet durft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner