08.05.2017 11:22

Treedt Feyenoord in de voetsporen van Ajax?

Rotterdam was klaar voor het kampioensfeestje, maar Feyenoord ging hard onderuit op bezoek bij Excelsior. Door de nederlaag is de voorsprong slechts 1 punt op Ajax. In de laatste 10 jaar verspeelde de koploper 3 keer het kampioenschap op de laatste speelronde met als meest recent Ajax vorig seizoen.

Voor AZ ging het 10 jaar geleden mis. Op de laatste speelronde verloren de Alkmaarders op Woudestein van Excelsior waardoor PSV, op basis van een beter doelsaldo ten opzichte van Ajax, de titel pakte. Het daaropvolgende seizoen maakte koploper PSV geen fout op de laatste speelronde. AZ bekroonde zich in het seizoen 2008/2009 tot kampioen met een ruime voorsprong.

Ook het seizoen 2009/2010 was razend spannend. FC Twente stond 1 punt los van Ajax. De Tukkers maakten op bezoek bij NAC Breda geen fout en brachten het kampioensfeest naar Enschede. Een jaar later waren beide ploegen evenals verwikkeld in de titelstrijd. FC Twente stond bovenaan toen het op de laatste speelronde een bezoek bracht aan de ArenA. De Amsterdammers waren in een rechtstreeks duel te sterk en pakten zo alsnog de titel.

In de seizoenen 2011/2012, 2012/2013 en 2013/2014 was de voorsprong zo groot van Ajax dat de Amsterdammers al voor de laatste speelronde de titel binnen hadden. Dat gold ook voor PSV dat seizoen erop. Ook vorig seizoen verspeelde de koploper op de laatste speeldag het kampioenschap. De Graafschap bleek toen de dwarsligger voor Ajax. De Amsterdammers kwamen niet verder dan 1-1 waardoor PSV onverwachts het kampioensfeestje konden vieren.

In alle 3 de gevallen begingen de koplopers de misstap buitenshuis. Feyenoord speelt de laatste wedstrijd in de eigen Kuip tegen Heracles Almelo.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner